Krakau het Florence van Polen

Het lijkt er sterk op dat de goden speciale bedoelingen hadden, of nog steeds hebben met Krakau want de grootste stad en voormalige hoofdstad van Polen heeft nogal wat opmerkelijke eigenschappen. Zo draagt Krakau de bijnaam het ‘Florence van Polen’. De reden van deze lieflijke bijnaam is omdat velen Krakau als één van de mooiste steden van Europa beschouwd.

En daarnaast heeft de stad de tweede wereldoorlog nagenoeg zonder kleerscheuren doorgemaakt terwijl grote in delen van Europa steden in hopen as waren veranderd. Unesco heeft duidelijk ook gevoelens voor de stad want het centrum staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

De geschiedenis van Auschwitz

Een citytrip Krakau is nooit compleet zonder het voormalige Duitse concentratiekamp Auschwitz te bezoeken. Vanaf 1942 tot het einde van de tweede wereldoorlog waren Auschwitz, en het tweede kamp Auschwitz Birkenau, belangrijke vernietigingskampen voor de nazi’s. Er waren naast deze twee kampen waar in totaal ruim 1,5 miljoen mensen het leven op gruwelijke wijze verloren, nog 45 satelliet kampen die onder meer werden gebruikt als werkkampen. Het is nu een museum dat je met een gids kan bezoeken en je de geschiedenis van dichtbij kan leren. Je hoort en leest verhalen van gevangenen aan de hand van foto’s, documenten en persoonlijke bezittingen die achter zijn gebleven.

De legende van de draak en het schaap

Krakau staat vol met kerken. De historische stad was ooit een plaats waar koningen werden gekroond en waar de adel van weleer het een beter idee vond om een vrij leven alleen aan de elite toe te kennen. De gewone mensen mochten zwaar werk verrichten en kastelen en kathedralen bouwen. De kathedraal van Wavel is het beroemdste en komt door de legende dat er een draak in het kasteel woonde. De koning beloofde dat degene die de draak zou doden met zijn dochter mocht trouwen. Een schoenlapper was zo slim een dood schaap vol met zwavel te gieten en dit zo dicht mogelijk bij de ingang van het kasteel te leggen zodat de draak er bij zou kunnen. De draak, die graag schapen lustte, at het schaap, vloog in brand en ontplofte.

Ontmoetingsplaats in het schitterende centrum van de stad

In de oude tijden rondom de 13e eeuw was Krakau een heel belangrijke stad voor de handel. Uit de weide omgeving kwamen handelaren bij elkaar in deze stad om hun waar met elkaar te ruilen en verkopen. Krakau was daarnaast een centrale plek op de beroemde barnsteen route. Speciaal voor de drukke handel werd in die tijd in het centrum van de stad de Lakenhallen gebouwd. Dit gebouw straalt de rijke handels historie nog elke dag uit. Ook in het centrum van Krakau vindt je het Rynek Glówny Marktplein. Dit enorme plein is de plaats waar mensen elkaar ontmoeten. Aan weerszijden van het plein kan je tijdens je citytrip Krakau heerlijk een moment toto rust komen op één van de vele terrasjes. Het is een ideaal punt om als basis te hanteren voor wandelingen door de schitterende en rijke stad.

 Booking.com

Waarom online tickets kopen of tours boeken?

Er zijn diverse voordelen om online je tickets of activiteiten al vooraf te boeken, zeker als je Krakau gaat bezoeken in de schoolvakanties.

Je bespaart kostbare vakantie tijd omdat je in Krakau niet op zoek hoeft naar verkooppunten.
Bij diverse activiteiten kun je zelfs kiezen voor een ” niet in de rij ” ticket waardoor je ook niet in de vaak lange wachtrijen hoeft te gaan staan bij de kassa van populaire attracties.
Door vooraf al te boeken weet je ook zeker dat je plek gereserveerd is. Hierdoor wordt vaak teleurstelling voorkomen op bestemming omdat populaire activiteiten vaak volgeboekt zijn.

En, natuurlijk het gemak! Je kunt je in alle rust voorbereiden op je trip en kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod . En op bestemming, geniet je dan van een zorgeloze trip waarin alles al is geregeld.